Tampa project

IV. Naam van het project: Tampa Project
Plaats: A. Bgy. Cabaruan (Noord)
B. Bgy. Cabaruan (Centraal)

Het Tampa project is een kleinschalig microcrediet project uitgevoerd door de hieronder genoemde leden/deelnemers. Het project heeft ten doel extra inkomen te creëren voor de leden/deelnemers en financiële steun te bieden aan boeren die microcrediet nodig hebben.

Boeren in de streek kunnen een verzoek indienen bij de hieronder genoemde leden/deelnemers voor een microcrediet te gebruiken voor landbouw. Na elk oogstseizoen wordt het geleende bedrag in het project teruggebracht en wordt bij wijze van rente ca. 30 kilo gedroogde palay (ter waarde van ca. PhP 300) geleverd.

De deelnemers dragen zorg voor de boekhouding van het microcrediet en verwerken de verdiende palay tot rijst voor de verkoop. De winst wordt gebruikt om de lening van Kapatiran in twee jaar terug te verdienen en wordt gestort op een rekening die speciaal voor het Kapatiran Livelihood Project geopend wordt.

Het totale aangevraagde bedrag is PhP 45.000 (de Cabaruan North groep vraagt een bedrag van PhP 15.000 en Cabaruan Central PhP 30.000).

Er wordt twee keer per jaar geoogst. Groep A streeft naar een opbrengst van PhP 4.500 per oogst (PhP 300 x 15). In een jaar PhP 9.000. De lening van Kapatiran van PhP 15.000 zal dan binnen twee jaar volledig terugverdiend zijn, daar er in twee jaar PhP 18.000 winst gemaakt wordt.

Groep B heeft een verzoek van totaal PhP 30,000 ingediend. Dit is twee keer zoveel als groep A, en deze groep zal dan ook een winst van PhP 18,000 per jaar (PhP 36.000 in 2 jaar). Ook hun Kapatiran lening zal in minder dan twee jaar volledig terugverdiend zijn.

Deelnemers:

A. Noord B. Centraal
Marites Soler (Leader) Ireneo Carnate (Leader)
Victoria Ramos (Asst. Leader) Norma Shagun
Mila Ramento Rene Marquez
Amalia Eldifonso Dominador Agaran
  Mariano Agaran
  Rosita Balicat
  Eliza Dugay
  Flordeliza Dugay