Watermelon productie

III. Naam van het project: Watermeloen Productie
Plaats: Casilian

Het collectief dat dit project uitvoert bestaat uit ouders van Kapatiran leerlingen uit de Brgy. Casilian. De leden zijn allemaal in gelijke mate verantwoordelijk voor het project en ze zijn overeengekomen er bij toerbeurt aan te werken, afhankelijk van wie er beschikbaar is.

Het is de bedoeling twee keer per jaar watermeloenen op de markt te brengen (een oogst neemt 4 maanden in beslag), afhankelijk van de weersomstandigheden.

De activiteiten omvatten: prepareren van het land, zaadjes uit laten komen, aanleggen van plantenbedden en greppels, bemesten, afdekken met stro, verplanten, water geven, snoeien, ranken aanleggen en uitdunnen, handmatige bestuiving, ongediertebestrijding/regulering, het verzorgen van vruchten, zowel voor als de oogst.

De deelnemers waren allemaal betrokken bij een experimentele twee-jaarlijkse cursus over de werkwijze gegeven door de plaatselijke tak van het Departement van Landbouw (DL). Het DL heeft echter geen fondsen om geïnteresseerde groepen of personen van materiaal te voorzien. De deelnemers zullen het project uitvoeren in samenwerking met een team experts van de plaatselijke Departement van Landbouw, daar die ook graag de watermeloenproductie in de streek wil stimuleren.

Het totaalbedrag wat hiervoor nodig is bedraagt PhP 40.000 (PhP 5.000 per deelnemer). In dit bedrag zijn de kosten van productiemateriaal, zoals zaadjes, kunstmest, plastic bekertjes etc., al inbegrepen.

De verwachting is dat de verkoop van een oogst PhP 80.000 op zal brengen, dus PhP 160.000 per jaar. De lening zal dus makkelijk binnen het jaar terugbetaald kunnen worden.

De deelnemers reserveren geld voor de kosten van productie van elke nieuwe oogst.

Deelnemers:
Alfreda Alvaro
Myrna Alvaro
Analyn Bagaoisan
Grace Bagaoisan
Lolita Bagaoisan
Maxima Bagaoisan
Zenaida Bagaoisan
Rosemarie Bagaoisan