Akay Kalinga

Straatkinderen van het Akay Kalinga Centre (Zamboanga City)

Het Akay Kalinga Centre is een Niet-Gouvernementele Organisatie (NGO) voor de straatkinderen van Zamboanga City. Het wordt nu al zo’n acht jaar gerund door Katilingban para sa Kalambuan, Inc. Het eerste doel is kinderen een veilig en comfortabel onderdak te bieden. In Akay Kalinga vinden de kinderen rust van hun activiteiten in de straten overdag en vooral ‘s nachts.

Akay Kalinga is een alternatieve leefomgeving. Het biedt een atmosfeer van vrede, liefde, respect en zorg. Het helpt kinderen om op te groeien tot zelfstandige, zelfverzekerde, sociaal aangepaste en economisch productieve mensen. Dit wordt bereikt door effectieve en duurzame programma’s die erop gericht zijn de kinderen tot volle ontplooiing te laten komen. Het erkent het recht van de straatkinderen op overleven, bescherming en volledige ontwikkeling.

Het Center is altijd open voor kinderen; ze kunnen komen en gaan wanneer ze willen. Sommige kinderen besloten om permanent in het Center te wonen. Anderen brengen alleen een bezoekje.