Het Pangarap Center

Gericht op de bescherming en ontwikkeling van de kinderen van Zamboanga, heeft Katalingban een vervolgprogramma in het leven geroepen voor straatjongeren van 16-24 jaar die hulp nodig hebben. Dit programma zet zich in jongeren in de maatschappij te integreren en werk voor ze te vinden zodat ze niet langer gezien worden als een overlast in de maatschappij. Deze jongeren krijgen de gelegenheid om te gaan werken in een zaak of bij particulieren genoeg geld te verdienen voor hun eigen onderhoud.

Sociaal-economische dienstverlening
De jongeren krijgen de gelegenheid deel te nemen aan een livelihood project via Katilingbans micro-financieringsprogramma waarbij ze de kans krijgen een kleine onderneming te starten die ze in staat stelt voor zichzelf en hun gezin te zorgen.

Sociale dienstverlening
Dit houdt in dat gezondsheidsproblemen behandeld kunnen worden en er therapie geboden wordt. Tijdens hun verblijf in het Center gebruiken ze daar ook de maaltijden.

Onderwijs en opleidingen
Ze kunnen hier ook onderwijs krijgen dat zich richt op alfabetisering. De jongeren worden tevens aangemoedigd praktische opleidingen te volgen om een vak te leren om hun eigen vaardigheden te ontwikkelen.